Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV begint goed aan het jaar

Geplaatst op: 7 januari 2018

De acrogymmers van EGSV zijn goed aan het jaar begonnen tijdens de eerste plaatsingswedstrijd acrogym voor het E-niveau in Rijssen. EGSV Genemuiden deed daar, verspreid over de dag, mee met 12 gymnasten. ’s Ochtend was het de beurt aan het jongste wedstrijdteam van EGSV.

Leonie Oudenaarden, Bente van der Steeg en Rhodé van Dijk begonnen ietwat gespannen aan hun twee-en-halve minuut durende oefening. Dans en acrobatische elementen volgden elkaar in mooi tempo op en nadat de muziek klaar was konden deze meiden tevreden zijn over hun oefening. Dat die tevredenheid terecht was bleek wel tijdens de prijsuitreiking waar de meiden met een score van 19.590 een bronzen medaille in ontvangst mochten nemen. In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan twee jeugdteams, Loïs Gregoire en Loïs Lassche kwamen lieten een nette oefening zien in een sterk deelnemersveld. Met een score van 22.270 kunnen deze dames tevreden zijn met een knappe 5e plaats. Het jeugdtrio bestaande uit Sterre van de Vreugde, Lynn Vermeer en Mirthe Eenkhoorn lieten net als het duo ook een mooie oefening zien en dit resulteerde voor deze dames in een score van 21.940. In deze categorie betekende dat een mooie bronzen medaille en een derde plaats voor deze meiden.

Als laatste van de dag waren de seniorenteams aan de beurt. Maud Lindeboom en Jenieke Timmerman lieten een stabiele oefening zien en met een hoge score van 23.000 punten mochten zij het op-een-na hoogste podium betreden en gingen zij met een mooie zilveren medaille naar huis. Het laatste team van EGSV bestaande uit Emma Beens, Alana Cornoiu en Nelise Leusink liet ook een mooie oefening zien met twee kleine tijdsfoutjes. Met een totaalscore van 21.560 werd het nog even spannend bij de prijsuitreiking maar ook deze meiden mochten het podium betreden en konden met een mooie zilveren medaille terug naar Genemuiden.

Al met al een zeer succesvolle dag voor de teams uit Genemuiden die pas sinds dit seizoen samen trainen. Met een top 5 notering, twee 3e plaatsen en twee 2e plaatsen kan er worden teruggekeken op een sportieve dag en een mooie start van het seizoen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500