Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kringkampioenen bij de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 7 januari 2018

Afgelopen weekend werd het indoor Kringkampioenschap voor pony’s en paarden georganiseerd in Kampen en Genemuiden. Mirthe Bakker, Tessa ten Klooster en Carolien Altena wisten bij de pony’s de titel Kringkampioen 2018 te pakken. Bij de paarden was Janine Flier-Breman succesvol met haar twee paarden en wist twee maal de titel Kringkampioen op haar naam te zetten.

Mirthe Bakker ging met haar pony Sultan van start in de gecombineerde klasse Z1/Z2 categorie C/D. De combinatie zette een nette proef neer en werd door de twee jury’s beloond met 215 en 228 punten. Met dit resultaat wiste zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2018 op haar naam te zetten. Tessa ten Klooster en haar pony Troy reden in de klasse L2 categorie C met een goede proef naar 199 en 179,5 punt. Met dit resultaat won zij de titel Kringkampioen 2018. In de hogere klasse M1 categorie D/E reed Carolien Altena met Komeet naar 203,5 en 188,5 punt. Hiermee nam zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2018 mee naar huis. Daphne Visscher zette met haar pony Orchid’s Château een nette proef in de klasse B categorie D/E. Zij werd beloond met mooie scores van 204,5 en 185 punten en de tweede prijs. Alle bovenstaande combinaties zijn afgevaardigd naar de regiokampioenschappen op zaterdag 27 januari a.s.

Bij de paarden was Janine Flier-Breman met haar twee paarden ongeslagen in de klassen M1 en M2. In de klasse M1 reed Flier-Breman met Harley naar mooie scores van 191 en 206 punten. Met dit resultaat ging zij de concurrentie voorbij en zette de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2018 op haar naam. In de klasse M2 liet de amazone zich goed zien met haar paard Hercules. Van de jury kreeg zij 197,5 en 203 punten en won de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2018. Lisanne Kanis reed met haar paard Indy in de klasse L1 naar een totaalscore van 62,58%. Met dit resultaat nam zij de tweede prijs mee naar huis. In dezelfde klasse reed Jenine Altena met Imposant naar 188,5 en 181 punten en de zesde prijs. Erika Henniphof en haar paard Enouk wisten in de klasse M1 een goede proef neer te zetten. Van de jury kreeg zij 186 en 194 punten en hiermee legde zij beslag op de derde prijs. Alle bovenstaande combinaties zijn afgevaardigd naar de regiokampioenschappen op zaterdag 3 februari a.s.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500