Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Niet via de Koppel naar het centrum

Geplaatst op: 10 januari 2018

De gemeente start op 22 januari met de aanleg van de brug bij de Koppel. De doorgang naar het centrum van Genemuiden is dan gestremd. Het verkeer wordt omgeleid. Naar verwachtingen nemen de klus ongeveer vijf maanden in beslag.

Tijdens de uitvoering is route van de Koppel naar het centrum van Genemuiden afgesloten voor alle verkeer. Voor autoverkeer geldt een omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen via de fietsbrug over de Bermsloot en via de Lisdodde.

De aanleg van de brug bij De Koppel is onderdeel van het Centrumplan Genemuiden. De aanleg van de brug is tot stand gekomen via een traject van inwonersparticipatie en wordt door een werkgroep uitgevoerd. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Volksijsbaanvereniging De Eendracht, stichting Stadswacht, Historisch Centrum, Middenstandsvereniging en de kerken. De aanleg van de brug is mogelijk door subsidies van onder andere de provincie Overijssel, de Rabobank en het Provisoorfonds.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Niet via de Koppel naar het centrum

  1. aand schreef:

    kun je er al vast aan wennen als het eenrichtingsverkeer gaat worden

  2. Harry schreef:

    Het zou toch 3 maanden duren…., waarom 2 maanden extra????

  3. KB schreef:

    5 maanden…Zo lang duurde het in de 17e eeuw om met een zeilschip naar Kaap de Goede Hoop te varen. Wat mij betreft mogen ze voor deze klus best graafmachines gebruiken. Het hoeft echt niet met een schop en kruiwagen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500