Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

JobIndustries helpt industrie aan vakmensen

Geplaatst op: 11 januari 2018

Nieuwe ontwikkeling bij JobTrans: met JobIndustries maakt het duidelijker dat het ook voor bedrijven in de industrie veel kan betekenen. Brigitte Verhoek verwacht dat JobIndustries veel bedrijven aan de juiste vakmensen kan helpen. “Wij kunnen mensen snel vaardigheden leren, zodat ze ineens wél geschikt zijn voor een functie.”

Het lijkt erop dat het bedrijf met JobIndustries een gat in de markt vult, want de bedrijven én kandidaten stromen sinds de start per 1 januari toe. “Veel productiebedrijven hebben moeite in het vervullen van vacatures. Jonge vakmensen zijn moeilijk te vinden, terwijl de ouderen op termijn het bedrijf verlaten. Wij kennen wel de juiste mensen, die na een korte en gerichte opleiding  direct aan de bak kunnen”, zegt accountmanager Wil-Jan van Dijk van JobIndustries.

Samen met Marien Vaandering en Brigitte vormt hij die nieuwe tak van het bedrijf. Na lang wikken en wegen besloot JobTrans dat dit de beste strategie is. “JobTrans staat bekend als de specialist in personeelsdiensten en opleiding voor de transportsector. Daardoor weet niet iedereen dat wij ook voor de industriële branche veel kunnen betekenen. Met JobIndustries is dat duidelijker én kunnen wij onze kwaliteit waarborgen”, zegt Brigitte.

Samen met opdrachtgevers kan JobIndustries bijvoorbeeld cursussen op maat ontwikkelen. Daarvoor is een deel van de praktijkruimte ingericht op de tapijtindustrie. Marien Vaandering: “Mensen die nog nooit in de tapijtindustrie hebben gewerkt, krijgen daar de juiste kennis en ervaring aangereikt die in het bedrijfsleven nodig is. Ze leren omgaan met de tapijtdoorn en kunnen uiteraard ook hun heftruckdiploma halen. Opdrachtgevers hoeven daardoor geen tijd meer in de interne opleiding te investeren.”

JobIndustries heeft nu al veel kandidaten in de portefeuille die graag in het bedrijfsleven aan de slag willen. Mochten ze nog vaardigheden moeten leren, dan kan dat snel gebeuren in de eigen praktijkruimte. Brigitte: “Dat is precies de kracht van ons bedrijf: wij vinden de kandidaten waarom het bedrijfsleven momenteel schreeuwt. Bovendien volgen wij voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de industrie. De veranderingen gaan razendsnel. Machines en ICT-apparatuur zijn bij wijze van spreken al verouderd op het moment dat ze op de werkvloer verschijnen. Op beurzen zien we de laatste trends en die verwerken wij ook in onze cursussen en trainingen.”

Wil-Jan van Dijk benadrukt tenslotte dat kandidaten zich kunnen melden bij JobIndustries. “En dat geldt ook voor scholieren en studenten vanaf 15 jaar die willen bijverdienen. Ook daarnaar is de vraag in het bedrijfsleven momenteel groot. Loop gerust bij ons binnen: de deur staat altijd open.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500