Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA op bezoek bij Dorcas

Geplaatst op: 21 januari 2018

CDA Zwartewaterland bracht vrijdag een werkbezoek aan de Dorcas winkel in Genemuiden. Van Marja Vermaning en Cees Wursten kregen de lokale CDA’ers uitleg over het reilen en zeilen van de stichting.

Dorcas is 28 jaar geleden gestart in Hasselt met een kleine groep vrijwilligers. Inmiddels kan de stichting in deze regio rekenen op de hulp van zo’n 75 vrijwilligers, waaronder de mensen die de ingebrachte goederen controleren en prijzen, chauffeurs en de mensen op de winkelvloer.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. In Zwartewaterland heeft Dorcas twee lokaties. In Hasselt, Boerweg 12, komt vanuit de regio kleding en ander textiel binnen wat wordt getransporteerd naar Roemenië. In Genemuiden is de winkel gevestigd aan De Schering 25. Hier worden gebruikte meubelen, kleding, speelgoed, boeken en allerlei huisraad verkocht. Met de opbrengst ondersteunt Dorcas diverse projecten. De afgelopen twee jaar zijn Roma-kinderen in Albanië ondersteund.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500