Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw een ‘jamsessie’ op het programma

Geplaatst op: 22 januari 2018

Als  vervolg op het grote succes van de Jamsessies in de voorgaande jaren organiseert SCEG op 14 april opnieuw een jamsessie. Al is jamsessie volgens de organisatie misschien niet meer het juiste woord. De opzet wordt namelijk iets aangepast.

Bij de uiterst succesvolle sessies van 2016 en 2017 werd aan bekend en onbekend Genemuider talent een podium geboden om te laten zien wat ze op muzikaal gebied in hun mars hadden. En dat leverde vaak verrassende en muzikaal hoogwaardige pareltjes op. De ruggengraat van de avond werd daarbij steeds gevormd door enkele lokale muzikanten of groepen die in wisselende samenstelling de solisten ondersteunden.

Op dat uitgangspunt wordt dit jaar verder geborduurd. De Jamsessie krijgt daarmee meer het karakter van een avond zoals die wordt vormgegeven bij ‘De vrienden van Amstel live’, al kan in dit geval beter gesproken worden van ‘Vrienden van d’Overtoom live’.

Op 14 april zal een aantal -vooral Genemuider- bands of muziekgroepen optreden die voor deze bijzondere gelegenheid dan steeds worden aangevuld met muzikanten of vocalisten die zich hebben aangemeld voor een optreden. SCEG hoopt dat op die avond d’Overtoom weer het podium zal vormen waarop vogels van velerlei muzikale pluimage zullen laten zien hoeveel plezier kan worden beleefd aan samen muziek maken.

Er is niet alleen ruimte voor gitaarbands en individuele zangers of zangeressen maar ook blazers(groepen), accordeonspelers, pianisten enz. worden uitgenodigd om zich aan te melden. En Genemuiden is rijk aan koren… Het moet toch mogelijk zijn om daaruit een aantal zangers of zangeressen te selecteren die solo of bijvoorbeeld als kwartet enkele bijdragen gaan leveren.

Aan de muziekstijl worden geen eisen gesteld. Gouwe ouwe, klassiek of gospel, het is allemaal even welkom! Voorwaarde is alleen dat men bereid is samen met een aantal anderen te musiceren. Voor solobijdragen zal die avond geen plaats zijn. En bands die willen deelnemen moeten flexibel zijn. Ze zullen zich de aangedragen muziekstukken eigen moeten maken, ook al behoren die niet tot hun vaste repertoire.

De organisatoren willen benadrukken dat tijdig aanmelden van belang is. De vorige editie waren er zoveel aanmeldingen dat zelfs mensen teleurgesteld moesten worden. Aan de muzikanten die zich aanmelden wordt gevraagd aan te geven welk(e) instrument(en) ze bespelen en aan te geven welke nummers ze willen uitvoeren. Voor vocalisten geldt natuurlijk hetzelfde. Het is heel fijn wanneer iedereen in staat is zelf bladmuziek aan te leveren (liefst digitaal).

Na inschrijving zullen de organisatoren in overleg met de deelnemers een programma samenstellen met verschillende combinaties. Op deze manier wordt  voor het publiek en ook voor de muzikanten een gevarieerde muziekavond samengesteld. Een avond, die ongetwijfeld weer een aantal aangename verrassingen zal opleveren. Vorig jaar deden meer dan 30 artiesten mee en vormden een prachtige muzikale avond. Op 14 april zullen we horen wat de nieuwe oogst aan talent gaat opleveren.

Opgave kan bij Wout Bekendam, mail wout.bekendam@innova-wb.nl tel 0622739753 of bij Harrie Rietman, mail harrierietman@gmail.com , tel 0628545172

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500