Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een broodje eten en luisteren naar een bekende Genemuidenaar

Geplaatst op: 24 januari 2018

Een bekende Genemuidenaar met een boek in de hand en kinderen die nog smikkelen van een ontbijtje. Dat was woensdag het beeld in de Maarten Lutherschool. De school deed mee aan het Nationale Voorleesontbijt: overal in Nederland lezen bekende mensen voor in een klas.

Bij een van de jongste groepen is burgemeester Bilder aan het woord. Hij vertelt een verhaal waarin een jongentje een ziekenhuisbezoek moet brengen. “Wie van jullie is wel eens in het ziekenhuis geweest?”, vraagt de burgemeester. De leerlingen van de Maarten Luther zijn inderdaad ervaringsdeskundig: sommige omdat de amandelen eruit moesten, anderen omdat ze een gebroken pink hadden.

Een paar deuren verder is dominee Olie aan het woord. Een predikant is ervaren in voordragen en dat blijkt ook hier. Sterk articulerend neemt de dominee zijn toehoorders mee in het verhaal. Een lokaal daarnaast is Sportclub-keeper Albert Flier aan het woord. Ook de kleuters van de school genoten woensdag van een smakelijk ontbijt en een leuk boek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500