Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Henk Buit stapt uit het CDA

Geplaatst op: 25 januari 2018

Henk Buit stapt met onmiddellijke ingang uit het CDA. Dat maakte hij donderdag bekend in de raadsvergadering. Hij gaat de resterende periode tot de verkiezingen verder als ‘Henk Buit’. Een kwestie met de SGP is de aanleiding voor zijn vertrek.

Die kwestie speelde een jaar geleden over een raadsvoorstel over Rond de Veste. SGP’er Johannes van den Berg tastte daarbij volgens Buit zijn integriteit aan. Een raadvergadering later maakte Van den Berg daarvoor excuses, maar Buit bleef naar eigen zeggen met vragen achter en wilde daarom een gesprek met Van den Berg en burgemeester Bilder. “Ondanks meerdere verzoeken is dat gesprek er nooit gekomen. Van den Berg stond niet open voor een oplossing”, aldus Buit.

Het afgelopen jaar was hij al niet aanwezig bij vergaderingen als Van den Berg die als vervanger van de burgemeester voorzat. Nu zet hij een nog drastischer stap. Buit wil niet langer in een coalitie zitten met de SGP, wil echter de coalitie niet laten vallen en ziet daarom geen andere kans om uit het CDA te stappen.

Fractievoorzitter Bosma van het CDA is ‘zeer teleurgesteld’ over het besluit van Buit. De SGP heeft een heel andere versie dan de lezing van Buit, stelt fractievoorzitter Slingerland. Volgens hem wilde Buit juist niet aan tafel zitten en heeft de partij vlak voor het kerstreces nogmaals een poging gedaan om in gesprek te geraken. “Wij betreuren zeer dat deze kwestie nu de aanleiding is om het CDA te verlaten.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Henk Buit stapt uit het CDA

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500