Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie bezoekt de Pieperhoeve

Geplaatst op: 27 januari 2018

De ChristenUnie heeft een bezoek gebracht aan zorgboerderij de Pieperhoeve. Daarbij is intensief gesproken over de zorg aan inwoners. De zussen Van Dalfsen hebben de fractie bijgepraat over de zorg en de papierwinkel die daarbij komt kijken. De fractie is onder de indruk gekomen van het werk dat verzet wordt op de zorgboerderij. Een mooi voorbeeld van zorg op maat waarbij de mens centraal staat en niet het systeem.

De Pieperhoeve ligt in de Zuiderzeepolder op een prachtige plek. De hoeve biedt zorg aan jong en oud in een rustige omgeving met heel veel dieren. Tijdens het gesprek lieten de ezels zich al horen, maar daarnaast zijn er koeien, schapen, konijnen en een varken. De verzorging van deze dieren en het erf bieden jongeren en ouderen een zinvolle gelegenheid om te werken vanuit mogelijkheden en kansen in plaats van beperkingen.

De fractie is in gesprek gegaan met de eigenaren van de Pieperhoeve om van hen ervaringen te horen over het aanbieden van zorg en de samenwerking met de gemeente. De samenwerking met de gemeente is goed. Toch is ook naar voren gekomen dat het systeem rond zorg en ondersteuning nog steeds complex is. Er is blijvende aandacht voor nodig om de leefwereld van de zorgvrager als uitgangspunt te zien. De fractie heeft toegezegd daar ook na de verkiezingen aan te blijven werken. Wethouder Knol die ook aanwezig was, heeft ook een aantal aandachtspunten meegenomen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500