29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub laat ruim langs Huizen

Geplaatst op: 27 januari 2018

Tekst en foto Helmich Lubberts

SC Genemuiden behaalde tegen het laag geklasseerde SV Huizen een ruime maar doch iets wat geflatteerde maar wel terechte 4-0 overwinning, drie treffers in de laatste tien minuten zorgden ervoor dat de eindscore ruim uitviel en SV Huizen nog dieper in de zorgen werd gedrukt dan dat het al zat.

Sportclub kende over de gehele wedstrijd weinig problemen met de rode lantaarndrager maar vergat simpelweg om na het eerste doelpunt van Sijmon Eenkhoorn afstand te nemen, hierdoor bleef SV Huizen er in geloven waarschijnlijk tegen beter weten in. Toen tien minuten voor het verstrijken van de tijd als eerste de bal door Nino van Jaarsveld achter zijn eigen doelman werd gewerkt en niet veel later een gegeven strafschop ook werd benut door Erik Rotman, was het over en uit voor de club uit Huizen. De vierde treffer die Joran Pot maakte was er één voor de statistieken, hij mocht vrij op de doelman afgaan en ronde fraai af.

Met een straffe wind die over het veld blies en een waterig zonnetje die ook al niet voor warmte zorgde konden koploper SC Genemuiden en rode lantaarndrager SV Huizen het publiek maar matig boeien. De eerste helft was er éen van aftasten, SV Huizen liet Sportclub het spel maken en leek geduldig af te wachten. Mogelijkheden leverde deze houding niet op, SC Genemuiden bleef simpel overeind en gaf amper iets weg. Zelf iets creëren was aan Sportclub in de eerste helft ook niet echt besteed, buiten een schot van Joran Pot en een vrije trap van Erik Rotman kwam het tot aan de dertigste minuut van de wedstrijd niet. Ook voor SV Huizen waren de momenten spaarzaam, kleine speldenprikjes waren het die Sportclub allerminst van de wijs brachten. Sijmon Eenkhoorn brak in ieder geval de ban, hij startte in de basis bij het ontbreken van een aantal vaste waarden en deed wat van hem werd verwacht. Op fraaie wijze speelde hij zich vrij, soleerde door de Huizer verdediging en zette Sportclub op een 1-0 voorsprong. De ban leek gebroken, de voorsprong was er en SC Genemuiden ging op jacht naar meer. Voor rust zouden deze doelpunten er niet meer komen, verder dan een schot van Jacco Riemens en een poging van Frank Kuurman kwam Sportclub niet. Bij SV Huizen was het al niet anders, het probeerde het wel maar zonder resultaat.

Na rust was het een herhaling van zetten, het spelde kabbelde voort en het kon alle kanten nog op. SC Genemuiden was de bovenliggende partij en het zag er niet naar uit dit in het verder verloop zou gaan veranderen, maar met slechts één treffer was het wel een broze stand. Dat SV Huizen in de 80e minuut SC Genemuiden wat verder in het zadel hielp vond dan ook niemand erg, een strak genomen corner van Erik Rotman ging richting de zestien, belande op het hoofd van Nino Jaarsveld en hij zag de bal achter zijn eigen doelman verdwijnen. SC Genemuiden had zijn 2-0 voorsprong, zou deze met hand en tand verdedigen en niet meer uit handen geven. Met een derde treffer nog geen twee minuten later deelde Sportclub de definitieve knock-out uit aan SV Huizen, de zojuist ingevallen Frank Jansen werd lichtelijk aangeraakt binnen de zestien. Scheidsrechter Rozendal was resoluut, wees naar de elf meter stip en Erik Rotman klaarde de klus. De slottreffer van Joran Pot bij het verstrijken van de tijd maakte de uitslag alleen maar mooier, hij ronde bekwaam af en bepaalde de einduitslag op 4-0.