Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Concert voor Stephanos levert 2600 euro op (video)

Geplaatst op: 28 januari 2018

Tekst: Erik Eenkhoorn. Film: Pieter Polman

Zaterdagavond zongen in de Grote of St. Stephanuskerk het Chr. Genemuider mannenkoor ‘Stereo’ en het Gemengd koor Immanuël van Urk voor stichting Stephanos. Het koor werd muzikaal begeleid door Jaap Kramer op orgel en ‘Het Koperensemble’.

De avond begon met samenzang van een psalm, met de Genemuider bovenstem, fraai begeleid door de organist op het Rudolph Knolorgel. Over dezelfde psalm, Psalm 56 werd een korte overdenking gehouden door Ds. van Rooijen, die ook voorzitter is van stichting Stephanos.

Immanuël, dat voor de preekstoel stond zong drie liederen, waarbij dirigent Harm Hoeve uit Rouveen de kwaliteiten van het koor liet horen: van zachter dan zacht tot in een grote mars, zoals bij het lied ‘We are marching in the light of God’, waarbij Jaap Kramer het geheel omlijste met een marcherend orgel.

Na het muzikale intermezzo stonden de mannen van Stereo onder het orgel opgesteld. Eveneens onder de bezielende leiding van Harm Hoeve werden er twee liederen en een psalm ter gehore gebracht. Na de twee liederen, waarvan één geschreven door de organist werd Psalm 89 ingezet waarbij de emotie van het gezicht spatte. Van zowel dirigent als koor. Een daverend slotakkoord en een galm, zoals alleen de ‘Asselter kærke’ kent en vervolgens stilte.

Vervolgens volgde er weer een muzikaal intermezzo over het lied ‘Op bergen en in dalen’, waarbij de trompetters van boven te horen waren. Immanuël zong twee liederen, waaronder het bekende lied, Because he lives. Daarna was Stereo weer aan de beurt. Het lied ‘Benedictus’ werd enorm zacht ingezet. Bij het tweede gedeelte kwam Immanuël er als verassing bij, wat bij menig bezoeker kippenvel opleverde. Na twee liederen van Stereo sloten de koren gezamenlijk af met het lied ‘In His Love’ waarbij, zoals een Stereoganger het ooit eens zei, ‘de pann’n van ’t dak’ gingen. De avond werd besloten met samenzang en daarna werd de opbrengst van de collecte bekend gemaakt: €2604,90

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500