Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Water stroomt langer in Schoonewelle

Geplaatst op: 28 januari 2018

De expositie ‘Water, van traan tot  oceaan’ in Museum Schoonewelle heeft een vervolg gekregen. Opzet en inhoud van de tentoonstelling blijken een succes te zijn en dat is voor het museum in Zwartsluis reden om de expositie te verlengen tot en met zaterdag 3 maart.

 

Eind november vond de opening van ‘Water, van traan tot oceaan’ plaats. Sindsdien hebben veel belangstellenden een bezoek gebracht aan deze expositie. Een bijzondere expositie. Bijzonder omdat de variatie in tentoongestelde werken erg groot is. Maar vooral ook bijzonder omdat alle werken uit het penseel, de pen, de kwast, de lens en de creativiteit van louter amateurkunstenaars komen.

De meeste kunstenaars hebben schilderijen of foto’s ingebracht, waarin zij ieder op hun eigen  wijze water hebben verwerkt. Dat leidt tot verrassende kennismakingen. In veel verschillende technieken. Zeker ook verrassend zijn de sieraden die, zorgvuldig geëxposeerd, gemaakt van de huisjes  van zoetwaterslakken. Teer, fragiel, klein en o, zo bijzonder.

‘Water’ is de grote gemene deler van de onderwerpen in het tentoongestelde werk. Daarbij naast de al genoemde schilderijen en foto’s ook een gedicht, waarmee de variatie van het geheel nog eens wordt onderschreven.

De deelnemende kunstenaars zijn: David de Graaf,  Marian de Graaf-Posthumus, Esther Brandes,, Jannie Hoekstra-Haringa,  Merel Wolfkamp, Alida Santbergen, Ria van den Berg, John Stam, Doortje Stam, Esther van de Belt-van Ingen, Gerda Klokke, Jeltje Brevoord, Martha Spijk-Sikkema, Alie Last, Engel Weijs, Henk Pol, Christine van der Vlies, Anne Rosenberg, Aad van der Klaauw en Evelien Fernhout .

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500