Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Haar bij top van Nederland

Geplaatst op: 31 januari 2018

Albert van der Haar uit Genemuiden behoort bij de top van de Nederlandse duivensport, zo bleek bij het bekendmaken van de Fondspiegel van Nederland. Zij houden diverse klassementen bij over de dagfond vluchten. Dit zijn vluchten met een afstand van grofweg 500 tot 725 kilometer.

Zij verdelen de liefhebbers in een drietal spelnivo’s. Categorie 1 is een liefhebber die over 4 vluchten deelneemt met 1 t/m 24 duiven, een categorie 2 liefhebber speelt over 4 vluchten met 25 t/m 40 duiven en bij 41 of meer duiven komt een liefhebber terecht in categorie 3.

Per jaar zijn er 5 dagfondvluchten waarvan er 4 stuks tellen voor het kampioenschap. Naast een jaarlijkse lijst kampioenen maakt de Fondspiegel ook een klassement over de laatste drie jaren.

Albert van der Haar presteerde de laatste jaren als volgt:

2015 werd hij 28e in categorie 2

2016 werd hij 4e in categorie 1

2017 werd hij 38e in categorie 2.

Totaal over deze laatste 3 jaar eindigde Albert van der Haar als 9e van Nederland! En dat in een competitie met een  deelname van enkele duizenden liefhebbers. Goede opvolger vanuit PV De Snelvliegers in deze landelijke competitie is Gerrit Jan Beens. Hij werd de laatste jaren 22e, 66e en 58e. In het landelijke tussenklassement over de laatste 3 jaren staat hij nu 29e.

Op vrijdag 16 februari wordt het winterprogramma vervolg gegeven. De leden kunnen dan 2 duiven inzetten welke door Dhr. Aart Hup worden beoordeeld op vliegwaarde. Aanvang is 19:30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500