Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie podiumplekken voor EGSV

Geplaatst op: 4 februari 2018

EGSV pakte zaterdag drie podiumplekken in Dinxperlo. Daar deed de vereniging met vijf teams mee aan de derde plaatsingswedstrijd acrogym voor het E-niveau. In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan het jongste wedstrijdteam. Leonie Oudenaarden, Bente van de Steeg en Rhodé van Dijk werden op de vorige wedstrijd ondanks een foutje 3e en zij wilden dit resultaat graag verbeteren. In Dinxperlo lieten de dames een keurige oefening zien welke werd beloond met een score van 22.650, goed voor een eerste plaats!

In de tweede wedstrijdronde kwamen er twee teams in actie. Voor het duo Loïs Gregoire en Loïs Lassche was het nog even spannend of zij deel konden nemen vanwege een flinke griep. In de ochtend werd de knoop doorgehakt en besloten zij toch op de wedstrijdvloer te verschijnen. Met een score van 22.660 mogen deze meiden tevreden zijn met een 5e plaats. In dezelfde wedstrijd kwam er ook een trio uit Genemuiden in actie. Het team bestaande uit Sterre van de Vreugde, Lynn Vermeer en Mirthe Eenkhoorn lieten een stabiele oefening zien welke werd beloond met een score van 22.340, goed voor een tweede plaats en een mooie zilveren medaille. Naast dit goede resultaat zijn deze meiden ook verzekerd van een plaats bij het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK) welke gehouden wordt op 17 maart in Wapenveld.

In de laatste ronde was het wederom de beurt aan een duo en trio. Het duo bestaande uit Maud Lindeboom en Jenieke Timmerman was duidelijk gespannen voor deze wedstrijd. Hierdoor konden zij de oefening niet zo strak neer zetten als van tevoren werd gehoopt. Toch kunnen deze meiden tevreden zijn met een score van 21.850 en een 5e plaats. Voor dit team is het nog spannend of zij door mogen stromen naar het ONK.

Het trio bestaande uit Emma Beens, Nelise Leusink en Alana Cornoiu lieten een mooie oefening zien en deze werd door de jury goed gewaardeerd. Een totaalscore van 22.500 was voor deze meiden goed voor een mooie eerste plaats en een directe plaatsing bij het ONK.

Met drie podiumplekken en twee plaatsingen voor het ONK kan de leiding terugkijken op een succesvolle dag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500