Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationale paratop naar Genemuiden

Geplaatst op: 5 februari 2018

Rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters uit Genemuiden ontvangen op 8, 9 en 10 februari 39 deelnemers uit 12 landen. Tijdens de internationale FEI Para-Equestrian dressuurwedstrijd komen o.a. Europees Kampioen Julie Payne (GBR), de Oostenrijkse Pepo Puch (AUT) en gouden EK-medaille winnaar Frank Hosmar (NED) aan start. De Zwartewaterruiters organiseren deze unieke FEI-internationale wedstrijd voor topsporters met een lichamelijke handicap. Deze internationale Para-dressuurwedstrijd zal aankomende week van start gaan in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters te Genemuiden en geldt als kwalificatiewedstrijd voor de FEI Wereldruiterspelen (WEG2018) in Tryon (USA).

Rijvereniging de Zwartewaterruiters uit Genemuiden gaan deze week voor de tweede maal de internationale Para-dressuurwedstrijd organiseren. In het Hippische Centrum zullen internationale ruiters en amazones met een handicap gaan strijden per Grade tijdens de Team test, Individuele proef en Kür op Muziek. Tevens geldt deze CPEDI3*-wedstrijd op Nederlandse bodem als kwalificatiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen. De Wereldruiterspelen worden in september 2018 georganiseerd in Tryon (North-Carolina) in de Verenigde Staten. De organisatie ontvangt aankomende week 39 Para topsporters vanuit de hele wereld, waaronder ook 8 deelnemers uit het succesvolle Nederlands Para-dressuurteam onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Daarnaast komen ook deelnemers uit Duitsland, Groot-Brittannië, Japan, Saoedi-Arabië, Singapore en Hongkong aankomende woensdag naar Genemuiden.

Het bestuur en leden van de Zwartewaterruiters zijn erg trots om dit internationale paardensportevenement voor de tweede keer te gaan organiseren in Genemuiden. De Zwartewaterruiters zijn als zelfstandige rijvereniging hierin ook afhankelijk van sponsoringsbijdrages, aangezien zonder sponsors dit evenement niet mogelijk is te realiseren. Aanstaande donderdag  8 t/m zaterdag 10 februari is de toegang elke dag gratis voor het publiek in het Hippisch Centrum en is een ieder van harte welkom tussen 11.00 – 18.30 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500