Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP bezoekt de Pieperhoeve

Geplaatst op: 5 februari 2018

SGP Zwartewaterland bracht vrijdag een bezoek aan de Pieperhoeve, prachtig gelegen aan de Slaperdijkweg achter de Prinsenkeet.

De vennoten en zussen van Dalfsen, Rita, Nelleke en Ingrid bouwen op De Pieperhoeve aan een professionele organisatie op het gebied van zorg. En die zorg is breed, zag de SGP. “Zo kunnen ouderen met geheugenproblemen dagelijks worden opgevangen, jongeren met een verstandelijke en/of sociale beperking vinden hier een bestemming en ook is er een logeeropvang voor vaste groepen. Jongeren en ouderen vinden hier een zinvolle dagbesteding. Respijtzorg zodat de eventuele mantelzorger van een zorgvrager even op adem kan komen. Een boerderij met veel verschillende dieren, een grote fruitboomgaard, moestuinen en wat al niet meer. De gasten op de boerderij hoeven zich niet te vervelen hebben de SGP-ers gemerkt. Voor iedereen is er werk of activiteit te vinden. Er wordt zorg op maat geleverd en belangrijker: de normen en waarden die gebaseerd zijn op de Bijbel staan bij De Pieperhoeve centraal.”

De Pieperhoeve is in het bezit  van het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg. De landelijke vereniging van zorgboerderijen. Dit zorgt er onder andere voor dat er kwaliteitszorg wordt geboden en bewaakt. Het campagneteam van de SGP heeft ervaren dat er met passie, gedrevenheid en bewogenheid voor de minder begaafde medemens wordt gehandeld. De SGP heeft een rondleiding van twee gasten gekregen die enthousiast en honderduit vertelden over ‘hun’ boerderij. “Na de rondleiding is er onder het genot van een kop koffie gesproken met de eigenaren. En weer viel de passie op waarmee de dames over hun zorgboerderij spraken. De vrijwilligers en medewerkers van “De Pieperhoeve” kijken niet naar de onmogelijkheden, maar naar de mogelijkheden van de zorgvrager.

Ook onderwerpen zoals de samenwerking met de gemeente zijn ter sprake gekomen. Het systeem is complex. Veel is er veranderd op het gebied van de zorg. Wat betreft de SGP Zwartewaterland is het verhelderend geweest om in de praktijk te kunnen zien dat de mens en zorgvrager op de Pieperhoeve centraal staat. Verrijkend om dit mee te maken en van dicht bij te mogen zien. Bijzonder dat dit binnen de grenzen van Zwartewaterland aanwezig is.”

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “SGP bezoekt de Pieperhoeve

  1. KB schreef:

    apart dat de politieke partijen zich breeduit laten fotograferen bij diverse goed lopende instellingen en bedrijven als zou het hun verdienste zijn.
    het is te hopen, dat ze na de verkiezingen ook zo veel belangstelling blijven houden en dat omzetten in anti-bureaucratie.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500