Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA wil elektrische Pieperpont

Geplaatst op: 6 februari 2018

CDA Zwartewaterland bracht gisteren een bezoek aan de Kamperzeedijk. Met het bestuur van De Driester, de dorpsraad en CNS de Driester werd samengekomen in gemeenschapscentrum De Driester. Dit centrum is de eerste Multi Functionele Accommodatie in Nederland, dat wil zeggen dat school, dorpshuis en sportzaal zich onder hetzelfde dak bevinden.

De laatste jaren is er veel gebeurd in Kamperzeedijk. Er zijn verschillende projecten met steun van gemeente en provincie uitgevoerd. De CDA’ers kregen uitleg gegeven over het project Dorpshart, Pieperpont en de wandelpaden. Dat de Pieperpont door overstekers zelf bediend moet worden, zorgt soms voor problemen. De Zeediekers zouden hier graag een oplossing voor zien. Eventueel door middel van het laten varen op zonne-energie. Het CDA heeft toegezegd zich in te zetten om de pont elektrisch te laten varen.

Zeediekzorg is een prachtig initiatief  en een mooi voorbeeld van noaberschap. Een groep van 35 dames kookt voor mensen uit de buurt die dat tijdelijk niet kunnen. In Mastenbroek is dit initiatief inmiddels overgenomen.

Er wordt in Kamperzeedijk hard gewerkt om de leefbaarheid en de saamhorigheid in het dorp te versterken. Op een positieve manier worden nieuwkomers gestimuleerd om zich te betrekken bij de samenleving. Voor de vitaliteit van het dorp is dit van groot belang. Middels een goodiebag met informatie over Kamperzeedijk, de school, en alle verenigingen worden mensen geïnformeerd over dit mooie dorp in Zwartewaterland.

Grote zorg werd geuit over het uitblijven van woningbouw in Kamperzeedijk. De laatste nieuw gebouwde woning dateert uit 2006. Al jaren stagneert een plaatselijke ontwikkelaar de nieuwbouw voor starterswoningen. Bij gebrek aan woningen vertrekken starters naar elders. Deze mensen zullen niet snel terugkeren. Voor de vitaliteit van Kamperzeedijk en de toekomst van de school is dit funest. Al in 2012 heeft het CDA middels een motie het college verzocht met een plan van aanpak te komen voor de gewenste woningbouw. Het CDA geeft aan dat wat hen betreft nu ook naar andere locaties gekeken kan gaan worden om woningbouw te realiseren.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500