Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Informatieavond over pleegzorg

Geplaatst op: 6 februari 2018

Ook in Genemuiden zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet. Maandag 19 februari organiseert Trias samen met de gemeente Zwartewaterland een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis, Telvorenstraat 2 in Hasselt. Aanvang 19.30 uur. Pleegzorgorganisatie Timon is ook aanwezig. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Informatieavond

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500