Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeroen Eenkhoorn pakt de handel weer op

Geplaatst op: 8 februari 2018

Een klein bordje bij de voordeur verraadt dat Jeroen Eenkhoorn zakelijk weer actief is. Zes jaar na het einde van zijn JEStofferingen verkoopt hij nu karpetten onder de naam JESales. “Stofferen zit er vanwege mijn gezondheid niet meer in, maar ook de handel heb ik altijd prachtig gevonden. Dat heb ik weer opgepakt”, vertelt de inwoner van de Kievit.

Hij zit al een kwarteeuw in de sector waarin veel Genemuidenaren werken. “Ik heb eerst jarenlang in loondienst als stoffeerder gewerkt en ben toen in 2005 voor mezelf begonnen. Naast handel in tapijt en karpetten werkte ik vooral als stoffeerder. Voor grote ketens als Kwantum en Carpetright werkte ik door het hele land. Dat was een mooie en goede tijd.”

Daaraan kwam in 2012 echter een abrupt einde. De gezondheid van Eenkhoorn liet het ernstig afweten. “Artrose in de nek, de rug en de gewrichten, een erfelijke aandoening bleek al snel. Als je dan jarenlang lichamelijk heel zwaar werk hebt gedaan, is dat niet bevorderlijk voor de gezondheid…”, vertelt Eenkhoorn, die met zijn bedrijf moest stoppen en daardoor ook zijn woning moest verkopen.

Met de gezondheid gaat het nog steeds niet goed. Zwaar werk zit er niet meer in en de ondernemer zit veel thuis. Met hulp van zijn kinderen kan het bloed nu toch weer kruipen waar het eigenlijk niet gaan kan. “De kinderen helpen mee met het sjouwwerk. Vanuit huis verzorg ik de handel, onder meer via Facebook en Marktplaats. Op deze manier kan ik toch weer een beetje aan de slag en kom ik weer in contact met mensen. Vooral dat ga je missen als je noodgedwongen thuis zit.”

Met JE Sales heeft hij kortom weer dingen om handen, waardoor hij zijn zinnen kan verzetten. En de lol van het handelen is weer helemaal terug. “Alle karpetten komen uit Genemuiden en die bied ik voor een scherpe prijs aan. Mensen uit de hele regio komen daar op af. Ik heb een tuinhuisje ingericht met de karpetten, veel van synthetische materialen en van wol gemaakt. Uiteraard ben ik niet de hele dag open, mensen moeten even een afspraak maken als ze langs willen komen.”

Eenkhoorn is op Facebook te vinden onder de naam https://www.facebook.com/karpettenVOORDEEL/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500