Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeer naar Agnieten College moet veiliger

Geplaatst op: 9 februari 2018

Agnieten College, de gemeente en de politie proberen het verkeer naar school de komende periode veiliger te maken. Dat meldt de school in een persbericht. Na de voorjaarsvakantie kijkt de politie of dit effect heeft en schrijft indien nodig bonnen uit.

De komende periode wordt in de mentorlessen op school aandacht besteed aan het verkeer. Ook zijn er verschillende projecten en gaan leerlingen met elkaar in gesprek. Ook gaat de politie samen met de school controles uitvoeren en goed gedrag belonen. Na de voorjaarsvakantie kijkt de politie opnieuw naar de situatie en dan worden indien nodig ook bekeuringen uitgedeeld.

Scholieren fietsen van huis naar Zwartsluis en komen helaas tijdens de thuis-school-thuis route onveilige verkeerssituaties tegen. Door de nauwe straatjes van het Buitenkwartier fietsen scholieren dagelijks in kleine en grote groepen naar het Agnieten College. Al het verkeer gaat door een nauwe straat met een breedte van circa 2.50 meter. De bewoners van het Buitenkwartier hebben moeite met fietsende scholieren die in grote colonnes achter elkaar of met z’n drieën/vieren naast elkaar fietsen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500