Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WK met een biertje in de hand

Geplaatst op: 10 februari 2018

Volle Rank voor WK Telefoonboekbiljarten

“Heel belangrijk voor onze sport dat er ook evenementen zijn voor deelnemers in spijkerbroek, met een biertje in de hand”, zegt Rolf Slotboom van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Hij is aanwezig bij het WK Telefoonboekdarten in De Rank en kijkt zijn ogen voor het tweede jaar op rij uit. De zaal zit dan ook stampvol.

Tijdens een demonstratie van een artistiek biljarter ontstaat er een sfeer die te vergelijken valt met het WK darten in Engeland. De showbiljarter wordt luidkeels aangemoedigd. Het past prima in het beeld van het toernooi waarin serieus wordt gestreden, maar waarbij het ludieke karakter er bovenop ligt. De persberichten in de aanloop deden dat al vermoeden. Zo werd profsnookeraar Clyde Richardson als deelnemer aangekondigd. “Mensen zeiden dat ze hem niet konden vinden op Google. ‘Dan moet je beter zoeken’, antwoordde ik”, lacht pr-man Wim Rietman aan de bar in De Rank.

Uiteraard belde de Amerikaan ‘op het laatste moment’ af. Dit in tegenstelling tot negentig andere deelnemers. “Vorig jaar waren er veertig, nu negentig. Daarmee zitten we wel meteen aan de limiet: groter groeien kan alleen op een andere locatie of we moeten meerdere dagen gaan organiseren”, vertelt Rietman. En dat is vermoedelijk ook weer niet de bedoeling. Activiteiten zoals deze brengen ook genoeg euro’s in de kassa van de club. Met de opbrengst van dit toernooi hoopt de club bijvoorbeeld de sanitaire ruimte in De Rank op te knappen.

Door de opkomst loopt het toernooi danig uit. Burgemeester Bilder arriveert ruim voor 17.00 uur, het moment waarop de finale van start moet gaan. Dat gebeurt echter pas een uur later. Niemand maalt er om, ook Slotboom niet. “Onvoorstelbaar wat hier gebeurt. Dit is wat de jeugd wil, en je ziet ook dat hier veel jongeren zijn. Dat is gewoon heel belangrijk voor de sport.”

Veel tijd voor een gesprek heeft Slotboom niet. Lachend: “Vorig jaar was ik hier ook en toen zeiden ze al dat ik de volgende keer moest meedoen. Nou…ik zit nog in het toernooi.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500