Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe ‘scheepsmasten’ Havenplein geven licht

Geplaatst op: 12 februari 2018

Het duurde even, maar vanavond zijn dan eindelijk twee van de vier scheepsmasten op het Havenplein gaan branden. De lampen, ontwikkeld door Philips, moeten zorgen voor een betere spreiding van het licht.

“Men ervaarde dit als een donker gat”, zegt wethouder Arie Speksnijder. “Dus we hebben Philips om een oplossing gevraagd.” Die kwam met de scheepsmasten op de proppen, wat volgens Speksnijder een ‘knipoog’ naar het verleden is. “Vroeger lagen hier bootjes met masten.”

Voordeel van de lampen is dat ze gedimd kunnen worden. “We kunnen nu spelen met het licht. Als er een activiteit is, dan kunnen de lampen wat gedimd worden.” Overigens kwam de keuze voor de lampen in samenspraak met omwonenden tot stand. Die vonden dat het licht niet ‘hinderlijk’ moest zijn.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Nieuwe ‘scheepsmasten’ Havenplein geven licht

  1. db schreef:

    nu dan maar de verlichting op het industrie terrein in orde maken

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500