Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goede sfeer bij beroepenwedstrijd OVG

Geplaatst op: 16 februari 2018

De sfeer zat goed. Die conclusie trekt jurylid Albert Schutte na de beroepenwedstrijden bij het OVG. Die waren donderdag en vrijdag met in totaal 15 leerlingen. Zeven metselaars en acht timmermannen deden mee. Aan het eind roemt directeur Freddie Buitenhuis de ‘geweldige inzet’ van de leerlingen. Roy Franke (metselaar) en Elian Veldman (timmerman) gingen er met de prijzen vandoor.

Via diverse scholen kwamen zij bij het OVG terecht om daar een stukje tuinmuur te metselen of een buitenkeuken in elkaar te timmeren. Die laatste mocht mee naar huis. “Dat vinden ze wel heel mooi”, zegt Buitenhuis. De metselwinnaar mag, samen met de nummer twee naar de Nederlands Kampioenschappen in Grou.

Beide groepen hadden een grote opdracht, zegt hij. “Maar de jongens waren heel enthousiast bezig. Ze hadden bijna geen tijd voor pauze, zo enthousiast waren ze. Een super gemotiveerde groep en daar worden we blij van. En het kennisniveau valt alleszins mee. De scholen leveren best wel kwaliteit.”

Voor elke wedstrijd moet een opdracht verzonnen worden. “De buitenkeuken kwamen we tegen”, vertelt Buitenhuis. Dat moet aangepast zijn op het niveau. Als je een beetje handig en slim bent, kun je dit maken.” Alle leerlingen werden beoordeeld, door tijdens de opdracht cijfers te halen. Degene met het hoogste aantal punten ging er met de prijs vandoor. “Overal vind je wel wat”, volgens Buitenhuis. “Maar heel slecht zat er niet bij. De een heeft wat meer hulp nodig dan de andere.”

Albert Jan Vedelaar pakte de tweede prijs bij het metselen en mag ook naar de Nederlands Kampioenschappen in Grou. De tweede prijs voor het timmeren ging naar Sander Neleman.

Burgemeester Bilder, die de prijzen uitreikte, noemde het ‘jammer’ dat de metselstukjes weer afgebroken worden. “We hebben het erover gehad om volgend jaar iets te maken wat wij als gemeente kunnen overnemen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500