Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lekker uiteten én een goed doel steunen

Geplaatst op: 21 februari 2018

Lekker uiteten en het goede doel nog steunen ook. Dat kan sinds afgelopen zaterdag een maand lang in de Zwolse Happietaria. Christelijke studenten runnen in Eureka (aan het Assendorperplein) een pop-up restaurant waarvan de opbrengst naar een project van ZOA gaat: voedselzekerheid in Zuid-Sudan. Ook Alienke van Dalfsen en Annick de Groot uit Genemuiden zijn bij het restaurant betrokken.

In de grote steden van Nederland is Happietaria al een kwarteeuw een bekend verschijnsel. Ook in Zwolle ging jarenlang zo’n tijdelijk restaurant open, maar acht jaar geleden stopte het initiatief. Met groot succes startten studenten vorig jaar weer en dat krijgt nu een vervolg. “Bij de vorige editie is  maar liefst dertigduizend euro ingezameld. Dat bedrag is wel heel erg ambitieus, maar we hopen wel weer die richting op te gaan”, vertelt Alienke, die penningmeester is. Annick is bij de pr betrokken en heeft bijvoorbeeld de menukaart ontworpen.

Het restaurant runt volledig op vrijwillige studenten, die wel onder begeleiding hun beste kookkunsten presenteren. “Voor twintig euro geniet je van een driegangen menu, terwijl je toch restaurantkwaliteit krijgt. De kaart is heel gevarieerd en biedt ook gerechten voor vegetariërs”, legt Annick uit, die hoopt dat ook vanuit Genemuiden veel mensen een ‘happie’ komen eten. “Dat is ook al gebeurd, vooral omdat mensen via een studerende zoon of dochter van dit initiatief gehoord hebben.”

Happietaria is open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De reserveringen stromen binnen. “Dat is heel mooi om mee te maken: mensen genieten van het eten en ondersteunen nog een goed doel ook. Dat maakt ons nog enthousiaster. En laten we wel zijn: moet je kijken  wat je hier voor twintig euro krijgt….”, zegt Alienke, die net als Annick aan Hogeschool Windesheim studeert. Aan het pand zal het ook niet liggen, want Eureka is een sfeervol onderkomen middenin de studentrijke wijk Assendorp.

Met het restaurant steunen de studenten een project dat ook alles met voedsel te maken heeft, maar dan met een gebrek eraan. “ZOA investeert vooral in de kennis over landbouw, zodat agrariërs in Zuid-Sudan vaker een succesvolle oogst hebben en dus verzekerd zijn van voedsel en een inkomen. Ook gaat een deel naar noodhulp.”

Wie een hapje wil eten kan reserveren via 06-51222104 of www.happietaria-zwolle.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500