Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland stijgt op Vastgoedranking

Geplaatst op: 23 februari 2018

2017 was het jaar van de records op de woningmarkt. Nooit eerder werden er in een jaar zoveel woningen verkocht, nooit eerder bereikte de gemiddelde koopsom het huidige niveau. Maar in welke gemeenten werden de woningen het snelst verkocht? Waar stegen de prijzen het hardst en waar vonden de meeste transacties plaats? Ook dit jaar heeft woningmarktcijfers.nl op een rij gezet welke gemeenten in 2017 het best presteerden. In de Gemeentenranking worden alle 388 gemeenten in Nederland op zeven belangrijke wooncriteria vergeleken.

Het leverde een verrassende nummer één op, te weten de gemeente Zandvoort. Opvallende stijger binnen deze lijst is o.a. de gemeente Zwartewaterland, aldus Bert Vaartjes van Bonthuis Vaartjes Makelaars. In 2016 moest Zwartewaterland nog genoegen nemen met plek 284, maar in 2017 heeft er een stijging plaatsgevonden naar ranking 111. Ook de gemeente Steenwijkerland doet het goed, zij stegen van ranking 359 naar ranking 90.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500