Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feenstra wil dertig marathons in dertig dagen lopen

Geplaatst op: 26 februari 2018

André Feenstra heeft een doel. Voor zijn 60ste verjaardag wil de Genemuidenaar 30 marathons lopen in 30 dagen. Op 30 april start hij, precies op tijd om zijn doel te halen voor zijn verjaardag op 1 juni 2018. Hij hoopt met deze uitdaging zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation. 

Bij André is in oktober 2010 diabetes vastgesteld. In het ziekenhuis, waar hij is opgenomen met een ontstoken voet, wordt hij omringd door mensen die tenen, hakken, complete voeten of onderbenen missen als gevolg van diabetes. Het is een beeld dat hem beangstigt en wakker schudt tegelijk. Zal zijn toekomst er ook zo uit zien? Binnen een jaar verandert André van bankhanger in kilometervreter. Hij ontdekt hoeveel wandelen hem oplevert, voor zowel zijn fysieke als mentale gezondheid. Als hij in 2014 door de Bas van de Goor Foundation geselecteerd wordt om mee te gaan op een meerdaagse trektocht door IJsland springt hij een gat in de lucht.

Goed doel

Sinds zijn ervaring in IJsland zet André zich met hart en ziel in voor de stichting van de olympisch volleybalkampioen, die als doel heeft de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Hij ondersteunt in de Nationale Diabetes Challenge, een groot landelijk wandelevenement en wil in 2019 mee gaan doen aan de Vasaloppet, een 90 km lange langlauftocht door Zweden, als fundraiser. André: ‘Ik heb door de Foundation ervaren wat regelmatig bewegen voor mijn leven met diabetes betekent en gun dat iedereen. Ik heb mezelf na IJsland voorgenomen om deze geweldige stichting te steunen waar en wanneer ik maar kan!’

1,5 miljoen stappen

André noemt zijn uitdaging de ‘Ronde van Nederland’. In 30 dagen zal hij door 11 provincies wandelen en zo’n 1300 km afleggen. Ter vergelijk: dat ruim 7 x de Vierdaagse achter elkaar, de afstand van Utrecht naar Nice, meer dan 1,5 miljoen stappen. Onderweg slaapt hij in zijn camper, die hij ’s ochtends van A naar B rijdt. Daarna laat hij zich door vrienden, bekenden en vrijwilligers van de Bas van de Goor Foundation weer terug naar A brengen. Wie André wil volgen, wil ondersteunen of een donatie wil doen kan terecht op www.bvdgf.org/rondevanNL

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500