Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP jongeren naar Utrecht

Geplaatst op: 27 februari 2018

SGP-jongeren houden zaterdag 10 maart een jongerendag. Ook de commissie Zwartewaterland gaat naar het Beatrixtheater in Utrecht, waar de dag wordt gehouden. Het is ongeveer traditie geworden dat SGPJ Zwartewaterland het initiatief neemt om busvervoer naar de jongerendag in Utrecht te organiseren.

Ook in 2016 toen er niet in het Beatrixtheater terecht konden vanwege asbest en binnen 36 uur een nieuwe locatie geregeld moest worden. ‘’Eerlijk handelen’’ is het thema voor de komende jongerendag. Eerlijk handelen is een belangrijk thema. ‘’Helaas komt oneerlijk handelen nog in veel vormen op deze wereld voor. Denk bijvoorbeeld aan slavernij of kinderen in lage lonenlanden die voor een hongerloontje onze kleding moeten maken’’, aldus SGPJ Zwartewaterland.

‘’Dit keer is niemand minder dan minister Carola schouten van landbouw, natuur en voedselkwaliteit te gast. Dat is niet zonder reden want zij is vanuit de regering verantwoordelijk voor alles wat met eerlijk handelen te maken heeft. Er zal een dagvullend programma zijn waarin veel ruimte is voor ontmoeting, muziek en ontspanning. Kortom, zorg dat je erbij bent.

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 3 maart(!) door een mailtje te sturen naar sgpjongerenzwartewaterland@gmail.com en op de landelijke website www.sgpjongerendag.nl. Aanmelden kan vanaf 10 jaar. Deze dag zelf is gratis. Het busvervoer naar Utrecht kost 10 euro. Over de tijden en de opstapplaats worden de deelnemers vroegtijdig geïnformeerd.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500