Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Expositie over grote stadsbrand

Geplaatst op: 1 maart 2018

Op 11 maart dit jaar is het 150 jaar geleden dat Genemuiden werd getroffen door een grote stadsbrand. Veel inwoners raakten in één klap hun huis èn broodwinning kwijt. Deze ramp heeft grote gevolgen gehad voor de stad Genemuiden. De Stichting Vrienden van Oud genemuiden schenkt hier op 8 maart aandacht aan middels een presentatieavond in de Meente, die om 19.30 uur begint.

In het Historisch Centrum Genemuiden wordt over deze brand en het brandwezen in Genemuiden een (kleine) expositie gehouden vanaf zaterdag 10 maart 2018, met foto’s, voorwerpen en documenten. Het Historisch Centrum Genemuiden is elke zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met mei 2018.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500