Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schoolzwemkampioenschap in de behaaglijke warmte

Geplaatst op: 3 maart 2018

Mooi contrast met de ijspret op de volksijsbaan: het schoolzwemkampioenschap van Zwartewaterland. Ruim honderd kinderen uit alle kernen van Zwartewaterland kiezen voor de aangename warmte van zwembad De Bestevaer. Opnieuw blijkt de titelstrijd een schot in de roos.

Voor het tweede jaar achter elkaar staat het evenement, georganiseerd door de zwemverenigingen uit Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis, op het programma. “We hadden een wisselbeker gekocht, dus we moesten wel…”, zegt Wim Visscher van DEK, maar wel met een brede glimlach op de mond. De echte reden is uiteraard het succes van vorig jaar.

In tegenstelling tot de vorige editie moeten de kinderen nu op zaterdag het zwembad in duiken. “Een bewuste keuze…vorig jaar was dit evenement op vrijdagavond. Dat bleek voor de jongste kinderen eigenlijk wat te laat. De zaterdag heeft voor voor- en nadelen, maar de deelname is gelijk aan vorig jaar”, zegt Visscher.

Rond half drie springen de eerste kinderen het zwembad in, nadat ze eerst al een half uur mochten inzwemmen. Op dat moment komt ook het campagneteam van de ChristenUnie binnen. Die vermengen politiek vandaag met sportief bezig zijn. Ze fietsen langs de kernen van Zwartewaterland, ook de kleine. Zo spraken de politici met bewoners van Kamperzeedijk, Genne en Mastenbroek.

De ChristenUnie pleit ook voor de terugkeer van schoolzwemmen. Wat dat betreft is er weinig onderscheid tussen de partijen. Iedereen vindt dat eigenlijk. Vast een inkoppertje na de verkiezingen dus…

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Schoolzwemkampioenschap in de behaaglijke warmte

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500