Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezagvoerder Hans Mateboer aan het woord

Geplaatst op: 5 maart 2018

Achtervolgd worden door Somalische piraten, schipbreuk lijden, je schip in vlammen op zien gaan of een dreigende staking onder het keukenpersoneel terwijl de duizenden gasten op je cruiseschip rekenen op een maaltijd van sterrenkwaliteit. Oud-plaatsgenoot, Hans Mateboer, die tegenwoordig met zijn vrouw in de Verenigde Staten woont, heeft het allemaal meegemaakt. En op vrijdag 23 maart komt hij erover vertellen.

Verhalen, die zo uit een spannend jongensboek afkomstig lijken te zijn, maar in werkelijkheid episodes zijn uit een rijke en lange carrière als gezagvoerder op ’s werelds grootste en meest luxe cruiseschepen.

Het is overigens niet allemaal goud, wat er blinkt. Een drijvend dorp met meer dan vijfduizend bewoners managen is een hele opgave en beroemde, of in ieder geval erg rijke mensen blijken lang niet altijd de meest aangename gesprekspartners. En iedereen te vriend houden tijden de steeds terugkerende ‘Captains dinners’ kan nog een hele opgave zijn.

Om die reden heeft Hans dat fenomeen, dat velen nog wel zullen kennen uit de televisieserie ‘Love boat’, afgeschaft. In plaats daarvan organiseert hij aan boord ‘Ask the captain sessies’, gelegenheden voor de passagiers om in een ongedwongen sfeer met de gezagvoerder in gesprek te gaan.

SCEG prijst zich gelukkig dat een dergelijke sessie dit keer in d’Overtoom gehouden gaat worden, zodat u niet hoeft af te reizen naar Rotterdam of een andere Europese havenstad. Op 23 maart om 19.30 uur is iedereen welkom in de achterzaal van d’Overtoom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500