Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kievit woensdag tijdelijk afgesloten wegens gaslek

Geplaatst op: 6 maart 2018

Foto: Jeroen Eenkhoorn

De Kievit wordt woensdag tijdelijk afgesloten, wegens de reparatie van een gaslek dat gisteravond werd ontdekt. Dat bleek na lange tijd zoeken precies ónder het asfalt te zitten. Meteen repareren was niet mogelijk, vanwege de hoge grondwaterstand. “We konden er niet bijkomen”, zegt woordvoerder Bob Winckels van Enexis.

Wel werd er een tijdelijke afsluiting gemaakt, maar buurtbewoners kwamen niet zonder gas te zitten. “Dat is een technisch verhaal, maar mensen krijgen gas via een andere weg.” Aan Enexis nu de uitdaging om het lek te repareren. Vanochtend werd in verband daarmee al grondwater weggepompt.

Na overleg met de gemeente is besloten om het lek morgenochtend te repareren. Dan wordt er eerst een stuk uit het asfalt gezaagd en een nieuwe leiding geplaatst. Daarvoor zal de weg waarschijnlijk enige tijd afgesloten worden.

Het is de bedoeling dat de buurt ook tijdens de reparatie gewoon gas heeft. Mocht het wel tijdelijk wegvallen, dan krijgen mensen persoonlijk bericht. Wat de oorzaak is van het gaslek, is nog onbekend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500