Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Gewoon’ bezoek bij het tapijtmuseum

Geplaatst op: 8 maart 2018

“Oranjetapijt, kennen jullie dat?”, vraagt vrijwilliger Hendrik Last. “Ja hoor, Koninginnedag”, roepen zijn gasten in koor. De medewerkers van Gewoon zijn vandaag op bezoek in het tapijtmuseum.

Last vertelt in het kort iets over de geschiedenis van het tapijt. “Vroeger had je hier stadsboeren en vissers. Stadsboeren zijn er niet meer, visserlui nog drie. Maar wat heeft dat nou met tapijt te maken?” Genemuiden ligt aan het Zwartemeer, legt hij uit. “Daar groeit de bies en dat is de bakermat van de tapijtindustrie.”

Hij vertelt ook over de rol van kokos in het tapijt. “Dat kwam hier binnen met balen van 150 kilo.” “Per uur”, vult een bezoeker aan. Na het kijken van de presentatiefilm is het tijd voor de rondleiding. Alles wordt uitvoerig bekeken. Een van de bezoekers weet al veel: “Ik ben hier al een keer geweest. Toen hebben we Chinees gegeten.”

Foto’s onder de video

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500