Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA brengt fruitpakketten naar de Voedselbank

Geplaatst op: 9 maart 2018

Lijsttrekker Jannet Hoentjen van de PVDA heeft fruitpakketten bij de voedselbank gebracht. Dit was een onderdeel van de campagne van de PVDA. De komende zaterdagen gaat de PVDA in gesprek met de inwoners van de kernen. Tijdens deze actie is er een kleine prijsvraag waarbij een groente- en fruitpakket is te winnen. Bij de plaatselijke groenteboer is voor hetzelfde bedrag wat voor deze actie is uitgegeven een fruitpakket samengesteld en geschonken aan de voedselbank in Zwartewaterland. 

De voedselbank in Zwartewaterland voorziet twee keer in de maand ongeveer zestig huishoudens van een voedselpakket. De voedselbank is bedoeld voor huishoudens die onder de armoede grens moeten leven. Dit betekent in onze gemeente voor ongeveer 70 kinderen en hun ouders een extra ondersteuning. Helaas telt onze gemeente nog altijd te veel inwoners die rond moeten komen van een minimum loon of minder. De PVDA draagt de voedselbank een warm hart toe, maar vindt het schrijnend dat zulke voorzieningen in een rijk westers land noodzakelijk zijn.

Zwartewaterland is niet één van de armste gemeentes van Nederland, maar toch zijn er nog 2,5 % van de huishoudens die rondkomen van een langdurig laag inkomen. Voor 365 kinderen in Zwartewaterland is de kans groot dat ze in armoede moeten opgroeien. De PVDA heeft er in de afgelopen 4 jaar voor gezorgd dat deze gezinnen met kinderen extra worden ondersteund met een kindpakket, zodat kinderen mee kunnen doen aan cultuur, sport, schoolreis en verjaardagfeestje. Speerpunt van de PVDA voor de komende 4 jaren is  om het minimabeleid  met 10%  te verhogen naar een inkomensgrens van 130% van het minimumloon.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500