Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politiek in ‘eenvoudige taal’

Geplaatst op: 10 maart 2018

Tamme Spoelstra, lijsttrekker van de ChristenUnie heeft vrijdagavond 9 maart in Genemuiden het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma in eenvoudige taal uitgereikt aan Ellen Hilhorst. Ellen geeft Nederlandse les aan statushouders, nieuwkomers en laaggeletterden. Dit doet zij samen met haar moeder. Ze is zelf met idee gekomen om een Taalpunt Extra te beginnen in Genemuiden in navolging van prinses Laurentien. Ze heeft daarvoor een cursus taalcoach gevolgd. Een keer in de maand zijn de taallessen op vrijdagavond in ’t Olde Staduus.

De fractie heeft zelf ervaren dat het Taalpunt Extra voorziet in een behoefte. De deelnemers deden, geheel op vrijwillige basis, enthousiast mee met de taalles. De taalles stond in het teken van de verkiezingen. Volgens Anita Eenkhoorn vindt ook de ChristenUnie het belangrijk “dat iedereen mee kan doen. Taal is daarbij een belangrijk hulpmiddel om in de samenleving mee te doen.” In het verkiezingsprogramma legt de ChristenUnie in eenvoudige taal uit wat stemmen is en wat de ChristenUnie belangrijk vindt. Een exemplaar is te downloaden van de website van de ChristenUnie Zwartewaterland: https://zwartewaterland.christenunie.nl/k/n6198/news/view/1201038/64611/christenunie-presenteert-verkiezingsprogramma-in-eenvoudige-taal.html

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500