Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan en Ria Altena een ‘gouden paar’

Geplaatst op: 16 maart 2018

Op 15 maart 1968 traden Jan Altena en Hendrika Johanna Hietland met elkaar in het huwelijk in Steenwijk. Burgemeester Bilder bracht het echtpaar exact 50 jaar later een bezoekje om hen van harte geluk te wensen met hun gouden huwelijksjubileum.

Jan, geboren en getogen in Genemuiden, komt uit een gezin met vijf kinderen. Ria is de oudste van drie kinderen en zag het levenslicht in Steenwijk. Tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht behoorde Jan bij een garnizoen dat in Steenwijk gelegerd was. De vader van Ria was ouderling en had op die manier contact met de jongens. Hij nodigde hen regelmatig uit op de koffie bij hem thuis. En daar zag Jan zijn Ria voor het eerst. De verkering werd een feit en in 1968 trouwden ze. Het echtpaar kreeg twee zoons en één dochter. Later werd de familie uitgebreid met acht kleinkinderen.

Jan was zijn hele leven werkzaam in de rijwielbranche. Ook Ria droeg daarin haar steentje bij. Daarnaast was Ria, verpleegster van beroep, voor een periode waarnemend wijkverpleegkundige in Genemuiden en actief betrokken bij de terminale thuiszorg.

Ondanks de drukte die een eigen zaak met zich mee bracht mocht Genemuiden ook maatschappelijk op Jan en Ria rekenen. Ria richtte een groep op voor speciaal catechetisch onderwijs en was voorzitter van zangkoor Excelsior. Het koor waar zij samen met Jan al vele jaren lid van is. Jan was lid van de vrijwillige brandweer en actief binnen het kerkenwerk. Maar liefst 35 jaar lang was hij ouderling. Daarnaast zette Jan zijn talenten in als voorzitter van de landelijke bond van rijwielhouders. Toen koningin Beatrix haar 60ste verjaardag vierde, waren Jan en Ria in die hoedanigheid genodigd voor een prachtig concert in Amsterdam. Het was onvergetelijk!

Nog steeds zitten Jan en Ria niet stil. Samen gaan ze graag de natuur in, te voet of op de fiets. Jan zet zich in voor de weidevogelbescherming en beiden zijn ze creatief. Ria houdt van handwerken en Jan mag graag schilderen.

Het gouden huwelijksjubileum wordt gevierd met gezin, familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500