Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Meer plek voor campers en kampeerders nodig’

Geplaatst op: 19 maart 2018

De lijsttrekkers van de politieke partijen kruisten zaterdag ook de degens over toerisme in Zwartewaterland. Op dat gebied valt er nog veel te verbeteren, luidde de conclusie. “We hebben bijvoorbeeld nauwelijks plek voor campers en kampeerders. Met die voorzieningen zorg je dat mensen ook langer kunnen blijven”, zegt Roel Withaar van Gemeentebelangen bijvoorbeeld.

Een stadscamping in bijvoorbeeld Hasselt zou daarvoor een oplossing zijn. Meer samenwerking is ook nodig, vindt onder meer de VVD. “Je hebt nu Tip Hasselt, Sluuspoort en ’t Olde Staduus. De gemeente moet voor coördinerend beleid zorgen zodat er meer samenwerking komt. Dat is een voorwaarde om de onze pareltjes meer onder de aandacht te krijgen”, vindt John Smits, die ook wijst op de ‘vijf miljoen Aziaten’ die de komende jaren Giethoorn aandoen. “Daarvan moeten wij toch kunnen meeprofiteren, al moet je dan misschien een keer een oogje dichtknijpen op zondag…”

Ook Kira Fijn van Buitengewoon Zwartewaterland hint daarop. “We hebben in Hasselt een prachtige kade gekregen, maar als je daar om half vijf je boot aanlegt kun je nergens meer een fiets huren en moet je maar afwachten of de horeca open is. Zwartewaterland is ook veel te weinig zichtbaar en kan veel beter op de kaart worden gezet.”

Dat denkt de SGP ook, al zet die liever in op de dagjestoerist. “Zwartewaterland heeft veel te bieden en dan vooral dankzij vitale kernen en de monumenten in met name Hasselt. Er komen veel bussen langs ons die richting Giethoorn gaan. Met gerichte arrangementen kun je zorgen dat ze bij ons een tussenstop maken”, denkt Maarten Slingerland. Ook het CDA zinspeelt op die bussen, maar dan vooral op de bussen die nu niet rijden. “Onlangs moest iemand van onze partij een stel Aziaten naar Giethoorn brengen, omdat de bussen hier niet op zondag rijden. Aan het openbaar vervoer valt nog veel te verbeteren.”

Uiteindelijk heeft Zwartewaterland best veel te bieden, besluit Tamme Spoelstra van de ChristenUnie. “We wonen in een van de mooiste gemeenten van Nederland. Dat gebied moet je openstellen voor iedereen. Toerisme is ook een belangrijke motor van onze economie.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “‘Meer plek voor campers en kampeerders nodig’

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500