Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VVD vindt ambtsgebed niet nodig

Geplaatst op: 19 maart 2018

De VVD vindt het ambtsgebed voor en na afloop van de gemeenteraad niet nodig. “Wij vinden dat politiek en geloof gescheiden moet zijn. Nu zijn er partijen die de behandeling van de begroting afsluiten met bijbelse teksten. Dat hoeft van mij niet”, zei lijsttrekker John Smits zaterdag tijdens het debat in stadhuis.

Maarten Slingerland van de SGP denkt daar uiteraard heel anders over. “Het geloof is een belangrijk onderdeel van mijn leven en door die bril kijk ik ook naar Zwartewaterland, zoals Smits dat vanuit het liberalisme doet.” Margreet Bosma van het CDA is het eens met Slingerland. “Ik irriteer met mateloos aan de benaming ‘christelijk blok’. Wij hadden de ruimte. Ook ik ben christen en ga dat niet verloochenen.”

Smits deed zijn uitspraak bij de stelling dat het christelijke blok in de gemeenteraad geen goede afspiegeling vormt van de Zwartewaterlandse samenleving. Dat is Buitengewoon Zwartewaterland met hem eens. “En dat komt ook omdat vier jaar terug vijfduizend stemmers thuis blijven. Dat is in feite veruit de grootste partij.” Roel Withaar hoopt daarom dat die mensen dit keer wel naar de stembureaus komen, al geeft hij toe dat er weinig discussies zijn geweest op christelijke grondslag.

Jannet Hoentje van de PvdA ziet haar partij graag terugkeren in het college. “In het verleden zijn we een goede tegenpool geweest, zodat uiteindelijk alle inwoners zich vertegenwoordigd voelen. Het zou mooi zijn als dat weer gebeurt. Wat mij betreft is dat ook realistisch.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “VVD vindt ambtsgebed niet nodig

 1. Klaas schreef:

  Als de VVD niet anders kan bedenken kunnen ze
  beter stoppen met politiek of zoals gezegd met
  hun eigen woorden op……..
  Ga maar autorijden met een paar malloten ipv politiek
  bedrijven

 2. Jaap schreef:

  Jaap
  Je kan ook zeggen dat christelijke blok heb je niet nodig,allemaal dom gelul.

  Jaap

 3. KB schreef:

  de VVD is ook niet nodig.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500