Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kira Fijn: ‘Drie zetels hadden we niet verwacht’

Geplaatst op: 22 maart 2018

Het gejuich in de hoek van Buitengewoon Zwartewaterland wordt naarmate de uitslagen binnenkomen in het stadhuis, steeds groter. Op het einde van de avond is het handen schudden geblazen voor Kira Fijn. Ze wordt bedolven onder de felicitaties: de nieuwe partij in Zwartewaterland komt met maar liefst drie zetels de raad binnen: “Dit hadden we niet verwacht”, zegt Fijn tussen het handjes schudden door.

In november werden pas de contouren van een nieuwe partij zichtbaar, amper een paar maanden later is BGZ ineens een partij om serieus rekening mee te houden. Misschien ook wel bij de collegevorming. “Daar gaan we de komende dagen serieus naar kijken, maar op voorhand zeggen we geen nee en we sluiten ook geen enkele partij uit. We staan in ieder geval voor de inhoud van ons programma.”

Fijn vindt het wel jammer dat het opkomstpercentage niet of nauwelijks steeg.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500