Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA en VVD kunnen leven met uitslag

Geplaatst op: 22 maart 2018

Opgeluchte gezichten woensdagavond bij de PvdA. Waar de partij landelijk klappen krijgt, blijven in Zwartewaterland twee zetels behouden. “En wat ik belangrijk vind is dat de meerderheid van SGP en ChristenUnie verdwenen is. Dat betekent dat er interessante collegebesprekingen aankomen”, zegt Harrie Rietman.

Hij noemt het CDA als een logische coalitiepartij en ook BGZ is een serieuze optie daarvoor. “Heel knap wat die partij in amper zes weken tijd heeft neergezet. De volgende keer beginnen we ook wat later met de campagne”, glimlacht Rietman. “Of wij een optie zijn voor een plek in de coalitie? Als we nodig zijn, dan zullen we er wezen, maar we zijn niet als eerste aan zet.”

John Smits van de VVD zag dat zijn partij niet de gehoopte tweede zetel behaalde. Dat heeft deels te maken met de opkomst van BGZ, denkt Smits. Hij ziet dat er met de huidige zetelverdeling allerlei mogelijkheden zijn. “Een raadsbrede coalitie zou een mogelijkheid zijn. En alle partijen buiten SGP en ChristenUnie vormen ook een mogelijkheid. Waarom zou dat niet kunnen?”

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “PvdA en VVD kunnen leven met uitslag

  1. Ondernemer schreef:

    Smits volgens mij kun je beterdirekt stoppen, met zulke opmerkingen ben je voor mij totaal ongeloofwaardig

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500