Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum klaar voor het seizoen

Geplaatst op: 22 maart 2018

Vanaf Koningsdag 2018 zal in het Tapijtmuseum de dienstverlening aan individuele bezoekers uitgebreid worden. Naast het gebruik van zelfbedieningsschermen waarop diverse filmpjes over de tapijtindustrie te zien zijn, kunnen de “losse” bezoekers ook gebruik maken van een Bezoekershandleiding. Hierin staat de te volgen route in het museum en een korte beschrijving van de aanwezige werktuigen, machines en matten. Om het geheel nog realistischer te maken zal in de Machineruimte binnenkort ook te horen zijn hoeveel lawaai vroeger 12 lopende weefmachines tegelijk maakten!

Deze Machineruimte is in de afgelopen maanden door de schilders Jan Rietman en Siemen Beens onder handen genomen na een grote opruiming door Karst Beens en Jaap Verhoek. De wanden werden wit gesausd waardoor de imposante weefmachines nog beter getoond kunnen worden. Ook werd de Entree opgeknapt met door Mattenfabrikant Rinos B.V. geschonken vloerbedekking. De contacten tussen Rinos en het Tapijtmuseum leverden eveneens op dat informatie over het Tapijtmuseum te zien zal zijn bij Rinos.

Het Tapijtmuseum is op afspraak voor groepen geopend van maandag tot en met zaterdagmorgen: reserveringen mevrouw Bekendam 06 29386804.

Individuele bezoekers kunnen in het museum terecht het gehele jaar op dinsdagmiddag en van 17 april tot 1 oktober ook op zaterdagmiddag. (Op de Agenda van de website (www.tapijtmuseum.nl)  is te zien wanneer er op andere dagen een groepsbezoek is, losse bezoekers kunnen dan aansluiten.)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500