Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Winnaar’ Tamme Spoelstra: ‘We kunnen alle kanten op’

Geplaatst op: 22 maart 2018

“Verrast”, zegt lijsttrekker Tamme Spoelstra van de ChristenUnie ver na middernacht als de einduitslag op het grote scherm in de raadszaal staat. Zijn partij blijkt veruit de grootste partij. “Ja, we zijn de enige partij van het college die niet verliest, dat realiseer ik mij ook ineens. Meer dan drieduizend stemmen. Deze uitslag had ik toch niet verwacht.”

Een beloning van de kiezer voor het werk van de ChristenUnie, vindt Spoelstra. “Ondanks de bezuinigingen en de roerige tijd hebben we aandacht gehouden voor de mens achter het systeem. Ik denk dat de kiezer dat heeft gezien. En we hebben een goede, uitgebreide campagne gevierd. Maar goed, dat hebben alle partijen gedaan.”

De ChristenUnie mag nu de dans in de collegevorming gaan leiden. Komende maandag komen de lijsttrekkers bij elkaar. Volgens Spoelstra ligt alles open. “We gaan met alle partijen in gesprek en kijken dan wel wat de mogelijkheden zijn. Met deze uitslag kun je veel kanten op. Uiteraard kijken we serieus naar de uitslag die BGZ hier neer zet. Ontzettend knap. En die nieuwe partij heeft ook een goed verkiezingsprogramma. Daar staat echt geen onzin in”, aldus Spoelstra, die ook de stabiliteit van de PvdA in de uitslag noemt. “Die heeft twee zetels behouden. Het sociale karakter van die partij past ook goed bij ons.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500