Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Badminton in trek bij de jeugd

Geplaatst op: 24 maart 2018

Een paar jaar geleden had de Genemuider Badminton Club (GBC) nog maar tien leden, maar ondertussen is de jeugdtak weer redelijk florerend. Een kleine dertig jongeren pakken elke vrijdagavond een racket op. En daar zit nog talent tussen ook, want trainster Corry van Ingen kon vrijdag bekers en andere attenties uitreiken aan twee jeugdteams die onlangs het kampioenschap pakten.

Dat doet ze met een woordje voor alle ‘kampioenen’. Ze geeft een korte beschrijving van het afgelopen jaar en punten waaraan de badmintonners welllicht nog kunnen werken. Allereerst komen de mini’s Christian Kroon, Laurens Post, Gerjon Rook, Julian Rook en Rick Post aan de beurt. Die zetten elf van de twaalf competitiewedstrijden in winst om. De maxi’s Marwin van Lente, Nick Boender, Kevin Schaap en Joanne van den Berg geven zelfs helemaal geen duel uit handen. De voorsprong op de nummer 2 bedroeg uiteindelijk maar liefst 29 punten!

Nu moeten de kampioenen het in een hogere klasse gaan proberen en uiteindelijk mogen doorgroeien naar de volwassenen. Die afdeling van GBC is momenteel een wat minder florerende tak, hoewel er nog altijd een behoorlijk aantal badmintonners is. Voor een gezonde toekomst is echt echter belangrijk dat de jonge enthousiastelingen van nu lid blijven. “Het zou mooi zijn als we nog meer leden kregen. Momenteel zit de jeugd echt in de lift. Vaak omdat leden weer nieuwe vriendjes of vriendinnetjes meenemen. Ook aan Kies je Sport van de gemeente houden we altijd wel nieuwe leden over”, vertelt Jolanda Schaap.

Zij nodigt belangstellenden uit om op vrijdagavond ook een pluimpje te slaan. De trainingen in d’ Overtoom beginnen om 18.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500