Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hope4Kids-loop populair bij kilometervreters

Geplaatst op: 24 maart 2018

Veel deelnemers schreven zich zaterdag alsnog spontaan in.

“Boven verwachting”, zeggen Jan en Margriet Eenkhoorn bij de ingang van ’t Olde Staduus. Ze hebben het over de deelname aan de Hope4Kids-loop. Vooral de kilometervreters komen af op de loop. “We hebben zestig inschrijvingen, maar ik denk dat we uiteindelijk ver boven de honderd zitten. Ik zie veel gezichten die zich niet hebben ingeschreven”, zegt Jan.

Die maakt zich net als Margriet ook zelf op voor de wandeling. Het echtpaar fungeert namelijk als bezemwagen, in die zin dat ze alle pijlen meteen weer weghalen. Margriet doet dat op de 10 kilometer, Jan op de vijftien kilometer. De tocht gaat met name door de Zuiderzeepolder en richting Kamperzeedijk, waarbij ook paden worden gekozen die niet heel bekend zijn.

Om 13.30 uur zouden de wandelaars die voor de 10 of 15 kilometer kiezen vertrekken, maar al ver voor dat tijdstip lopen de eersten weg. Om 14.00 uur blijkt er minder belangstelling te zijn voor de 5 kilometer, die wat meer op gezinnen is gericht. Desondanks zijn Jan en Margriet dik tevreden. “Ook de andere acties lopen heel goed: vooral in de zalm is veel interesse. Wijn loopt nu wat minder dan bij de kerst, maar voor de wijnproeverij zijn al wel veel aanmeldingen binnen.”

Voor de kinderen was zaterdag een paaseieren speurtocht uitgezet. Op de eieren stonden letters en hier moest een slogan mee gemaakt worden. Ze lagen her en der op de route verstopt. Onderweg kreeg iedereen een appel die gesponsord werd door fruit en groente Reijnoudt. Ook wil de organisatie de familie Van Lagen bedanken voor het ondersteunen van het koffiepunt bij de Prinsensluis. De opbrengst van de wandeling is 650 euro.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500