Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw zware nederlaag voor Sportclub

Geplaatst op: 24 maart 2018

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden begint volgende week de topper tegen Eemdijk niet als koploper. Dat is de conclusie van weer een opmerkelijk middagje hoofdklassevoetbal. Sportclub ging hard onderuit (4-1) in de Achterhoek tegen AZSV, waardoor Eemdijk de koppositie kon overnemen. De ploeg won op eigen veld van CSV Apeldoorn.

Genemuiden heeft het traditiegetrouw moeilijk tegen het stugge AZSV. Dat was zaterdag niet moeilijk. Door slecht verdedigen van Genemuiden kregen de Achterhoekers al snel enkele kansen en uit een van die mogelijkheden was het na twaalf minuten raak. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen kansen.

Direct na rust leek AZSV het duel te beslissen met twee snelle doelpunten, maar Dirk Muis bracht ook snel de spanning weer een beetje terug door de 3-1 binnen te werken. Net zo snel lag de bal er aan de andere kant weer in: na 57 minuten stond de 4-1 op het scorebord.

Door de nederlaag zijn ook Berkum, Ajax en Excelsior ’31 weer helemaal terug in de titelrace. De komende drie wedstrijden wordt veel duidelijk over de onderlinge krachtverhoudingen in de top. Genemuiden ontvangt dan respectievelijk Eemdijk en Excelsior, waarna de groen-witten uit naar Staphorst moeten. Die ploeg lijkt na de verrassende nederlaag bij NSC wel, voorlopig, afgehaakt om het kampioenschap.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500