Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester installeert nieuwe gemeenteraad

Geplaatst op: 29 maart 2018

Burgemeester Bilder installeerde donderdagavond de nieuwe gemeenteraad. Daarbij ontbrak PvdA-fractievoorzitter Jannet Hoentjen, die in het ziekenhuis is opgenomen. Bilder sprak de hoop uit dat ze op een later moment alsnog kan worden geïnstalleerd.

Belangrijkste nieuwkomers zijn uiteraard de drie raadsleden van Buitengewoon Zwartewaterland. Ook de fracties van CDA en SGP zijn flink vernieuwd. Alle fracties konden donderdag nog kort terugkijken op de afgelopen verkiezingen. “De kiezer heeft voor lokale én christelijke partijen gekozen. Het aantal stemmen voor de christelijke partijen is in absolute zin gelijk gebleven”, stelde Maarten Slingerland van de SGP. Die is ook blij dat hij na acht jaar niet meer het jongste raadslid is. Hij heeft zelfs meerderen onder zich. “Dat bewijst dat de politiek niet saai en somber is.”

Tamme Spoelstra van de ChristenUnie is blij met de ‘frisse wind’ die BGZ met zich meebrengt. Ook de anderen feliciteerden de nieuwkomers. Spoelstra meldde ook nog dat hij donderdag de eerste gesprekken met de andere partijen afrondt. Hij hoopt dinsdag duidelijk te hebben welke mogelijke coalities realistisch zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500