Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste Obstaclerun op de kalender

Geplaatst op: 31 maart 2018

Tijdens de Koningsspelen vindt de eerste Obstaclerun van Genemuiden plaats. De Survival Brothers hebben de handschoen opgepakt die ze door de Maarten Lutherschool kregen opgeworpen. ” Hierdoor is er een geweldige samenwerking ontstaan met een obstaclerun en sponsorloop als resultaat. s’ Morgens gaan de basisschoolleerlingen de uitdaging aan, door in groepjes van 6 te starten, op deze manier kunnen ze samenwerken om de hindernissen te nemen”, legt Gerrit Eenkhoorn uit.

s’ Middags is er voor basisschoolleerlingen vanaf 6 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met obstaclerun. Ze starten ook in groepjes van 6, onder begeleiding van een ouder of volwassene, die hun aanmoedigen vanaf de verharde weg. Kosten voor deelname zijn €3,- de opbrengst gaat naar twee goede doelen, namelijk de Antoni van Leeuwenhoek foundation en de actie van Gea Kok https://www.muskathlon. com/nl-nl/deelnemers/902/gea- kok.html
Een mooie combinatie van goede doelen(aller armste kinderen die elke dag strijden om eten, en kinderen die strijden voor hun leven door de gevolgen van kanker) Dit sluit perfect aan bij de sport waarbij je strijd tegen de elementen aangaat.

Obstaclerun
Een obstakelloop (Engels:  obstacle run), is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn houten muren, het kruipen onder prikkeldraad of hekken, door sloten en over autobanden lopen, over touwen en touwnetten klimmen. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

Survivalbrothers
De broers Eenkhoorn zijn dit jaar begonnen in Zwartsluis, waar ze tijdens een vakantie bijbelfeest in samenwerking met de buurtsportcoach een indoor survivalrun clinic verzorgden voor zo’n 90 kinderen,  met een opbrengst van €300, – voor  de Antoni van Leeuwenhoek foundation en de enthousiaste reacties, was dit een zeer geslaagde actie.
Inschrijven voor de Obstaclerun kan tot 14 April via www.survivalbrothers.nl
Vanaf volgende week vrijdag, gaat de inschrijving ook open voor de regio Vol=Vol

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500