Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Basisschoolleerlingen op voor verkeersexamen

Geplaatst op: 1 april 2018

Komende donderdag vindt het VVN theoretisch verkeersexamen plaats. Alle 180 basisschoolleerlingen van groep 7 in Genemuiden en Kamperzeedijk doen hieraan mee. Op vrijdagmorgen 6 april stappen deze leerlingen ook op de fiets voor het VVN praktisch verkeersexamen.

De route voert door Genemuiden. De witte pijlen op het wegdek wijzen hen de weg. De 22 controleposten die bezet worden door hulpouders, beoordelen of ze het ook goed doen. Zowel op school als thuis hebben de kinderen al kunnen oefenen op de site van het VVN.

Het VVN theoretisch verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens het VVN praktisch verkeersexamen wordt daarom getoetst of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte  grote-mensen-verkeer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500