Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werkzaamheden lastig, maar niet onoverkomelijk voor de Omloop

Geplaatst op: 2 april 2018

 Vanwege werkzaamheden aan de N331 en een ingrijpende reconstructie in Hasselt was het aanvankelijk lastig om het parcours van de Omloop NWO op orde te krijgen. Gelukkig heeft het bestuur samen met de gemeente, provincie en BAM een oplossing gevonden waardoor de bekende Overijsselse race zaterdag gewoon door kan gaan.
 
In het weekend van de Omloop NWO zullen ter hoogte van Hasselt twee rotondes aan de N331 worden toegevoegd. Daardoor lag er een grote uitdaging voor alle betrokken partijen. “Het was balanceren tussen niet organiseren of onder voorwaarden organiseren. Met medewerking van onder andere de gemeente, provincie en BAM is het uiteindelijk toch gelukt om de Omloop op 7 april 2018 door te laten gaan” verklaart Jan Bos namens het bestuur.

Volgens Bos waren er wel wat wijzigingen nodig. “Het parcours is aangepast, de afstanden zijn iets ingekort en grote obstakels zijn vermeden. Minder mooi wordt de race er niet van, want sommige nieuwe passages maken het parcours nóg fraaier dan normaliter het geval is.”

Het enige probleem dat overblijft is de bereikbaarheid van Genemuiden en het kunnen volgen van de koers door ouders en andere belangstellenden. “Alleen het peloton met karavaan kan Hasselt passeren. Andere volgers zullen Genemuiden moeten verlaten via IJsselmuiden of via de welbekende pont, om zo het peloton richting de kop van Noordwest Overijssel te volgen”, aldus Bos.
De Editie van 2018 is volgens Bos uniek. “Naast de gebruikelijke Nieuweling-jongens en Junior-heren, doen er dit jaar ook dames mee aan de Omloop. ’S morgens om 9.00 uur zullen de categorieën Nieuweling-meisjes en Junior-dames in een gecombineerde wedstrijd vertrekken. De Nieuweling-jongens en Junior-heren vertrekken om respectievelijk 12:00 en 15:00 uur.  In totaal zullen er drie keer zo’n 150 renners aan de start staan.” Ook uit de eigen regio zijn er verschillende bekende namen aanwezig, waaronder bij de dames Tamara vd Horst uit Hasselt, Ruth van Hulst uit Zwolle en Iris vd Kolk uit Nieuwleusen.

Bij de nieuweling-meisjes staat Rixt Tol uit Hasselt aan de start. De junior-heren heeft onder andere Ivo Verbeek uit Luttelgeest en Daan de Jong uit Steenwijk als bekende namen, bij de nieuweling-jongens staan Xander Akkermans uit Staphorst, Sam Naberman uit Genemuiden en Ruben Kortleve uit Havelte aan de start. Rondemiss tijdens deze 46e editie is de 17-jarige Sanne Winters uit Hasselt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500