Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overijssel in trek bij buitenlandse toeristen

Geplaatst op: 5 april 2018

Meer dan een miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen in Overijssel in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens MarketingOost betekent dat een stijging van maar liefst 23,5 procent aan inkomende overnachtingen. “En dat percentage ligt fors hoger dan het gemiddelde van 11 procent in de rest van Nederland”, concludeert directeur Henk van Voornveld.

Overijssel is onder meer ongekend populair bij de vakantiegangers uit Duitsland. De Oosterburen zijn goed voor 600.000 overnachtingen in Overijssel, een stijging van 34 procent en een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden. Ook Belgen komen steeds vaker naar het oosten van Nederland. Uit de CBS-cijfers blijkt dat zij 190.000 keer in een Overijssels bed lagen. Dat is een groei van 6 procent.

Alle soorten accommodaties profiteren van de buitenlandse toeristen. Het grootst is de groei bij ‘huisjesterreinen’ (15 procent). Opvallend is ook dat de Overijsselse campings tegen de landelijke trend in meer overnachtingen mochten bijschrijven (8 procent).

Van Voornveld wijst erop dat Overijssel ook de ruimte heeft om te groeien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, dat wordt overspoeld door toeristen. “De Overijsselse vrijetijdseconomie zit al jarenlang in de lift, waarbij vooral de buitenlandse markt kansrijk is. Niet voor niets investeren we al meerdere jaren in campagnes in met name Duitsland en België. Ook zien we steeds meer ondernemers die hierop inspelen en hun product en middelen op de buitenlandse gast afstemmen.”

Overigens nam in Overijssel ook het aantal binnenlandse vakantiegangers toe. De groei van 6,7 procent ligt in lijn met het landelijke gemiddelde.

Meer info: www.marketingoost.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500