Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersexamen: ‘Alle kinderen doen hun best’

Geplaatst op: 6 april 2018

Een vertrouwd gezicht vandaag: verkeersouders op kruispunten. Alle groep 7-leerlingen uit Genemuiden en van de Kamperzeedijk, op een paar zieken na, deden vanmorgen praktijkverkeersexamen. Verkeersouders Gerrieanne Groothuis en Gerlinde van Dijk van de Maarten Lutherschool bezetten met twee tuinstoelen de Koppel.

Om kwart over 8 vanmorgen zaten de twee klaar voor de start. “Dat was wel koud”, zegt Van Dijk. “Ik had bevroren ramen. Maar gelukkig is het zonnetje doorgekomen.”

Ze surveilleert vandaag voor de tweede keer bij het verkeersexamen. “We proberen iedereen een beetje te bemoedigen”, lacht ze. “Sommige kinderen zitten heel gespannen op de fiets. Tegen een meisje zeiden we bijvoorbeeld ‘mooie fiets heb jij’ en je zag haar gewoon ontspannen.”

Groothuis, voor de eerste keer paraat: “Het moet wel leuk blijven. Je hoeft niet krampachtig op de fiets te zitten. Ze doen allemaal hun best.”

De verkeersouders zorgen vandaag voor een dubbele controle. “We doen het op papier en digitaal”, vertelt Van Dijk, die vanmorgen kruisjes mag zetten. Groothuis houdt de resultaten bij in een speciaal voor het verkeersexamen ontwikkelde app. “Straks in de Overtoom synchroniseren we dat en dan rolt het er zo uit.”

Twee kinderen deden vanmorgen wel heel erg goed hun best en stapten bij de brug van de Lisdodde naar de Koppel van hun fiets. “Toen zeiden we: ‘pak de fiets maar weer hoor’. Je moet het ook niet te bont maken.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500